3 x lak

Efter endt Gulvafslibning er det blevet ekstremt populær at vælge at få lakeret gulvene med 3 x lak
Og Hvorfor så det jo bla. hvis uheldet er ude og du spilder fx rødvin, rødbedesaft eller lignende på gulvet, så behøver du ikke gå i panik. Med et lakeret trægulv er du i stand til at fjerne væsker nemt og hurtigt med en hårdt opvredet klud uden det efterlader mærker på gulvet.
En overfladebehandling med gulvlak giver nemlig trægulvet en stærk og holdbar overflade, der er let at rengøre i det daglige. Dette skyldes, at lakken forsegler og beskytter gulvet ved at lægge sig som en solid hinde/film oven på træet. Derved får gulvet en meget glat og vandresistent overflade, som tåler slid, snavs og spild.

Det smukkeste og mest holdbare resultat opnås ved at foretage 3 lakeringer af det pågældende trægulv. Præcis hvor mange år gulvet holder afhænger af valget af lak og hvor meget slid gulvet udsættes for.

Valg af gulvlak (3 x lak)

Når du skal vælge en gulvlak til dit trægulv, så er der især tre faktorer, man skal tænke på: hvor meget slid gulvet udsættes for, træsorten og hvilket look der ønskes.

Der er stor forskel på hvor meget slitage et gulv udsættes for. Derfor gælder det om at vælge en lak med den rette slidstyrke og her er det afgørende om gulvet bruges privat eller erhvervsmæssigt. Der er alt andet lige et noget højere slid på et kontor- eller butiksgulv som betrædes med sko, sammenlignet med et stue- eller køkkengulv i ens private bolig.

Nogle træsorter, eksempelvis eg, har desuden et højt indhold af garvesyre og har derfor tendens til at blive mørkere, når det bliver behandlet med trælak. Det er derfor vigtigt at teste lakken på et mindre, ikke-synligt område af gulvet og lade den gennemhærde, så man ved, hvilket færdigt resultat man opnår. Der skal da dog bemærkes at efter 5 års erfaring med Loba lak i Danmark og øvrige Europa har fabrikken og grossister ikke modtaget nogen fejlmelding på før omtalte udfordring, så derfor har hansengulvafslibning.dk stor tillid med dette produkt.

Gulvlak fås desuden i forskellige glansvarianter, som spænder fra helmat til helblank. Kort sagt, jo højere glans, jo mere kommer gulvet til at skinne. Så er du mest til en overflade, man næsten kan spejle sig i, eller foretrækker du i stedet en mere mat overflade med ’usynlig’ lak? Det er udelukkende et spørgsmål om smag og behag.
Hvis man ønsker at opnå et så lyst look som muligt, så er det en god idé at grunde trægulvet før en overfladebehandling med trælak. Til dette formål har vi udviklet den vandbaserede, hurtigtørrende og meget slibe bar træ grunder, Trip Trap Floor-Primer, som mætter og lukker træets porrer. Den er ideel til grunding på alle nye eller nyslebne trægulve og anvendes kun, hvor der efterfølgende lakeres med vandbaserede Trip Trap gulvlakker.
Der er også mulighed for at få vælge en Hvid pigmenteret lak på alle 3 x lakering fra Bona.

Vandbaserede gulvlakker uden NMP

Vores miljøvenlige gulvlakker, er hurtigtørrende, nemme at påføre og giver en ikke-gulnende overflade. De har en stor slidstyrke og er samtidig vandbaserede og 100% fri for NMP. Men hvad betyder det helt præcis?
NMP er et organisk opløsningsmiddel, der normalt anvendes ved fremstillingen af vandbaserede lakker til trægulve. NMP har en meget lille indvirkning på miljøet, det nedbrydes let biologisk og det fordamper helt under tørringen. Men tidligere undersøgelser har vist, at NMP kan have en skadelig effekt på ufødte børn, hvis den våde lak absorberes gennem huden. Det er altså kun under selve lakeringen af trægulvet, at der kan være en risiko.

Se flere billeder af vores arbejde på vores Facebook profil3 x lak gulvafslibning i kolding

Send mig dit gulv!

Jeg kan hurtigere give dig et skarpt tilbud, hvis jeg får dit gulv at se.
Derfor kan du her sende mig billeder af dit gulv, så jeg kan tage et kig og vende tilbage.
Det er godt nok smart!

Send mig et billede

Maximum file size: 268.44MB